top of page
  • thomas16750

De Raad van State als opdrachtgever

Bijgewerkt op: 7 dagen geleden

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van regering en parlement over wetgeving en bestuur. En tevens de hoogste algemene bestuursrechter van Nederland sinds 1531. De Raad van State is een instituut dat in de Grondwet is gearrangeerd, met een eigen taak in de democratische rechtsstaat welke zij onafhankelijk uitvoert met koning Willem-Alexander der Nederlanden als voorzitter.Wat zo indrukwekkend is aan de Raad van State, is dat zij altijd bezig is met actuele thema’s die spelen in de maatschappij. De organisatie bestaat uit verschillende afdelingen welke ondersteund worden door verscheidene directies, waaronder de directie Bedrijfsondersteuning waar Joost van Andel werkzaam voor was. Er is veel aandacht voor begeleiding, opleiding en ontwikkeling, en een open, collegiale en informele sfeer, waardoor ze een bijzondere en flexibele werksfeer creëren.Joost zijn opdracht binnen de Raad van State was het tijdelijk waarnemen van de dagelijkse leiding voor Team ServiceDesk en Team Catering en daarnaast een visie te ontwikkelen voor de toekomst van Catering binnen de Raad van State. Een enorme uitdaging waar Joost persoonlijk veel kansen, maar ook mogelijkheden in de implementatie in zag. Zo is er door externe invloeden zoals de terugkeer naar kantoor na de corona pandemie, hogere veiligheidseisen, hybride werken, verandering qua doelstelling op gebied van duurzaamheid en groei van de organisatie veel veranderd.
Tijdens de dagelijkse werkzaamheden was Joost voornamelijk bezig met het aansturen van beide teams en daarnaast het inventariseren van de wensen van alle stakeholders, het opstellen van plannen en het uitwerken van een visie. Verder sprak Joost met alle facilitaire leveranciers, van koffieleveranciers tot het Rijksvastgoedbedrijf om alle operationele en lopende projecten in goede banen te leiden en zo min mogelijk overlast van werkzaamheden te waarborgen voor de medewerkers van de Raad van State.


Joost is met open armen ontvangen, en kreeg van iedereen hulp en vertrouwen. Joost kijkt terug op een uitdagende opdracht, met veelzijdige uitdagingen. Een geweldige start van mijn carrière bij With Care Hospitality en mijn loopbaan als Facilitair Interim Manager.


66 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page